Bambusove vlaknine
Bambusove vlaknine
  Bambusova vlaknine mlete v fino moko. Primerno za Paleo in LCHF način prehranjevanja.
4.6018.50 Izberite možnosti
Indijski trpotec – luščine
Indijski trpotec – luščine
  Odličen vir vlaknin. Za zgostitev jedi ali kot vezivo za moke, ki ne vsebujejo glutena.  Ne vsebuje glutena. Primerno za LCHF in Paleo način prehranjevanja. Indijski trpotec je odličen vir dragocenih vodotopnih vlaknin (95 %). V stiku z želodčno tekočino nabrekne v gel, ki nato na svoji poti po prebavnem traktu čisti obloge, ki se nahajajo na črevesni steni. Hkrati spodbudi peristaltiko, zato se uporablja kot naravna rešitev za preprečevanje zaprtosti.  
12.8022.00 Izberite možnosti
Indijski trpotec-moka
Indijski trpotec-moka
  Fino mleta moka iz luščin indijskega trpotca (psyllium).  Odličen vir vlaknin. Za zgostitev jedi ali kot vezivo za moke, ki ne vsebujejo glutena.  Primerno za LCHF in Paleo način prehranjevanja. Indijski trpotec je odličen vir dragocenih vodotopnih vlaknin (85%). V stiku z želodčno tekočino nabrekne v gel, ki nato na svoji poti po prebavnem traktu čisti obloge, ki se nahajajo na črevesni steni. Hkrati spodbudi peristaltiko, zato se uporablja kot naravna rešitev za preprečevanje zaprtosti.  
7.8523.65 Izberite možnosti
Konjak moka (glukomanan)
Konjak moka (glukomanan)
  Konjak moko pridobivajo iz gomolja rastline Amorphillus Konjak, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni azijski kuhinji. Vsebuje vlaknine, ki v stiku s tekočino močno nabreknejo in tvorijo gel, zato jo lahko uporabljamo tudi kot zgoščevalec in želirno sredstvo. Je brez okusa in vonja. Ne vsebuje glutena.
6.99 Izberite možnosti
Lanena moka (razmaščena), 500g
Lanena moka (razmaščena), 500g
  Moka iz razmaščenih semen lanu. Naravno brez glutena.  Ne vsebuje dodatkov ali primesi. Za pripravo sladkih ali slanih jedi.  Primerna za LCHF in Paleo način prehranjevanja.
8.00 Dodaj v košarico
Laneni kosmiči, 1000g
Laneni kosmiči, 1000g
  Kosmiči iz lanenih semen. Kot dodatek k žitaricam za zajtrk, v jogurt, skuto in smutije. Z žlico kosmičev lahko v receptu nadomestimo jajce.  
6.99 Dodaj v košarico
Lešnikova moka (razmaščena), 500g
Lešnikova moka (razmaščena), 500g
  100% naravna razmaščena moka iz  lešnikov. Brez glutena. Odlična alternativa pšenični moki. Za pripravo sladkih ali slanih jedi. Primerna za vse, ki ne uživajo žitnih mok, ali se izogibajo vnosu ogljikovih hidratov (Paleo /  LCHF).    
8.90 Dodaj v košarico
Mandljeva razmaščena  moka
Mandljeva razmaščena moka
  • Bela mandljeva moka iz oluščenih in razmaščenih ekoloških mandljevih jedrc.
  • Naravno brez glutena
  • Nizka vsebnost ogljikovih hidratov
  • Visoka vsebnost beljakovin ( mandljevi proteini)
  • Visoka vsebnost prehranskih vlaknin
  • Nizek glikemični indeks
  • Vsebuje esencialne maščobne kisline, antioksidante in minerale- predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink.
  • Alternativa žitni moki
  • Za vse, ki pazijo na vnos ogljikovih hidratov
13.9025.19 Izberite možnosti
Moka iz grozdnih pečk, 500g
Moka iz grozdnih pečk, 500g
  100% naravni izdelek Dobljena s hladnim stiskanjem pečk rdečega grozdja. Uporabljamo jo za peko peciva in kruha, palačinke dodajamo v juhe, jogurt in žitarice, razne napitke. Odlična za paniranje, kot nadomestek krušnih drobtin.  
4.50 Dodaj v košarico
Moka Zlati Lan (razmaščena)
Moka Zlati Lan (razmaščena)
  Moka iz razmaščenih semen zlatega lanu. Naravno brez glutena.  Ne vsebuje dodatkov ali primesi. Za pripravo sladkih ali slanih jedi.  Primerna za LCHF in Paleo način prehranjevanja. Lanena semena najprej stiskajo za olje, suhi del pa posušijo in zmeljejo v laneno moko. Moka je fino mleta in ima blag okus po oreščkih.  
8.0014.20 Izberite možnosti
Orehova moka (razmaščena), 500g
Orehova moka (razmaščena), 500g
  Moka iz razmaščenih orehovih jedrc. Ne vsebuje dodatkov ali primesi. Naravno brez glutena.    
8.90 Dodaj v košarico
Plantanina moka (moka iz jedilnih zelenih banan- plantain)
Plantanina moka (moka iz jedilnih zelenih banan- plantain)
  Moka iz posušenih in zmletih banan sorte plantain, imenovanih tudi zelene banane. Je odlična alternativa pšenični moki. Surova moka ima blag okus po banani, ko je toplotno obdelana pa njen okus spominja na otrobe. Ne vsebuje glutena, vsebuje veliko vlaknin in je odličen vir rezistentnega škroba ( 17,5%). Vsebuje obilo esencialnih mineralov in vitaminov, cinka, vitamine E, ter magnezija. Bogata je s kalijem - le dve žlici plantanine moke vsebujeta toliko kalija kot 7 običajnih  banan  
9.9917.00 Izberite možnosti