Splošni pogoji poslovanja:

Splošni pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletnih strani www.sparks.si, ki jih upravlja podjetje Sparks d.o.o., Romavhova ulica 6, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju ponudnik).

Z uporabo spletnih strani www.sparks.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja.
Sparks d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini www.sparks.si.

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s slovensko zakonodajo in splošnimi kodeksi elektronskega poslovanja.
Ponudnikove spletne strani omogočajo nakup prehranskih dopolnil, kozmetike in drugih izdelkov na daljavo.

Omejitev odgovornosti
Ponudnik ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.sparks.si in vanje vključenih vsebin.
Ponudnik ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja ponudnik.
Ponudnik si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.
Ponudnik si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na strani www.sparks.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti.

Omejena pravica uporabe
Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani www.sparks.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Sparks d.o.o. prepovedana.

Varstvo osebnih podatkov
Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.sparks.si so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo družba Sparks d.o.o. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Uporabnik oziroma kupec izrecno dovoljuje posredovanje zbranih osebnih podatkov tretjim osebam in pogodbenih obdelovalcem z namenom izvršitve uporabnikovega naročila.

Varstvo potrošnikov in reklamacije naročenih izdelkov
Potrošnik je v tem poglavju tista fizična ali pravna oseba, ki pridobiva in uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V preostalih poglavjih sta v izrazu kupec upoštevana kupec in potrošnik.

V skladu s členom 43.a Zakona o varstvu potrošnikov je blago, ki se prodaja v spletni trgovini ponudnika take narave, da ga ni mogoče vrniti ali zamenjati. To določilo ne velja v primeru dostave napačnih izdelkov ali napake s strani ponudnika.

V primeru napake s strani ponudnika, ko se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih ali če gre za zamudo pri dostavi, kupec ali potrošnik obvesti ponudnika ter v skladu z dogovorom vrne dostavljene izdelke. Vrnjene izdelke bo ponudnik brez dodatnega plačila nadomestil z ustreznimi. Ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.

V kolikor dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim naročenih izdelkov ali imajo napako, mora kupec o tem obvestiti Sparks d.o.o. v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej ponudnika v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Ponudnik ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko preteče šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen s strani dostavne službe.
Ponudnik ne odgovarja za napake v vsebnosti originalno zaprtega proizvoda.

Potrošnik oziroma kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti pregled izdelka.
Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek v celoti.

Postopek naročila in nakupa

Izdelki in cene
Na spletni strani www.sparks.si je mogoč nakup predstavljenih izdelkov preko kontaktnega obrazca.
Vse cene vsebujejo DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika.
Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Ponudnik lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani www.sparks.si.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev in da je bil nanje izrecno opozorjen pred oddajo naročila.
Pogodba o nakupu je s kupcem sklenjena v slovenskem jeziku.

Način plačila

Kupnino lahko plačate po predračunu, za kupce iz Sloveniji pa je mogoče plačilo tudi po povzetju.
V primeru plačila po povzetju vam Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice (kot bi jo plačali pri bančnem okencu). Ta znesek trenutno znaša 1,05 EUR.

Dostava in dobavni rok
Naročilo bo z elektronskim obvestilom o potrditvi naročila potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila.
Rok dobave blaga v Sloveniji je 2 – 7 delovnih dni.

V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.
Ponudnik bo potrjena naročila obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži.
Če je ob prevzemu pošiljke opazno, da je pošiljka fizično poškodovana ali je bila odprta, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. Skupaj z dostavno službo bomo poskušali pritožbo rešiti v čim krajšem času.

V primerih, ko ponudnik pravočasno in v skladu s pogodbo odpremi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca dostave.

Cenik dostave

 Vrednost nakupa Strošek dostave
 do 59,99€ 2,8€
 nad 60€ brezplačno

Garancija
Informacija o garanciji je navedena pri opisu izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

Odgovornost
Ponudnik ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, ki jih kupec ne uporablja v skladu z navodili za uporabo.
Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila priložena določenemu izdelku.

Vsi podatki na spletnih ponudnika so splošne informacije in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

Pritožbe in spori
Pritožbe je mogoče oddati na elektronski naslov info@sparks.si ali jih poslati po pošti na sedež ponudnika.
Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev pritožbe.

Strošek dostave

le 2,80€ za naročila do vrednosti 59,99€

Brezplačna poštnina

Za vsa naročila nad 60€

Posebne ugodnosti

za e-mail naročnike

Vedno nekaj novega

Mesečno osvežujemo ponudbo izdelkov

PRIJAVI SE NA NAŠE E-NOVIČKE

Želiš biti obveščen o novostih in akcijskih izdelkih v trgovini Sparks?

Nekajkrat mesečno bomo zate pripravili e-mail novičko s posebnimi ugodnostmi, obvestili o odprodaji zalog ali pa te seznanili z novostmi na naši spletni strani. Odjaviš se lahko kadarkoli z enim klikom

Kontakt
  • Romavhova 6, Ljubljana
  • 041  347   690
  • info@sparks.si

© podjetje Sparks d.o.o. 2020