BIO KYOSUN ROOIBOS ČAJ

BIO KYOSUN ROOIBOS ČAJ

15,25

 

Ekološki rooibos čaj zmlet v fin prah in pakiran v porcijske vrečke po 2g. Hitra in enostavna priprava – vsebino stresete v šejker, dodate toplo ali hladno vodo ( 200-600 ml, odvisno od okusa), pretresete in napitek je pripravljen.

  • Za pripravo toplih in hladnih napitkov
  • Za sladice, kreme in sladolede

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 60 eur!

Opis

Zakaj je Kyosun Rooibos tako poseben?

Rooibos uspeva samo v Južnoafriški republiki. To je grmiček  z igličastimi listi in malimi rumenimi cvetovi. Za čaj nabirajo liste in mlade poganjke,  ki jih narežejo, potolčejo in zložijo v plasti, da čaj fermentira (razgradi se klorofil  in  sprošča tanin) in dobi svojo značilno rdeče oranžno barvo.

Tak čaj je že pripravljen za uporabo. Ampak….

Pri Kyosunu so razmišljali drugače. Kot poznavalci in uveljavljeni dobavitelji čaja matcha so naredili korak naprej in tehnologijo izdelave matche prenesli tudi na rooibos. Rooibos čajne lističe so pazljivo zmleli v fin prah…

Zakaj?

Enako, kot matcha,  tudi rooibos vsebuje obilo koristnih učinkovin- antioksidante, minerale ter vitamine. Ko pripravimo čaj na običajen način, glavnino le-teh zavržemo, saj se le delno izlužijo v vodo, večina njih ostane v čajni usedlini, ki jo zavržemo.

Zato je Kyosun Rooibos zmlet v fin prah, ki ga samo zamešamo v vodo in takoj popijemo ter tako zaužijemo prav vse koristne učinkovine, ki jih vsebuje.

Ker ne vsebuje koefina, ga lahko ga pijemo kadarkoli v dnevu, toplega ali hladnega.

V Južni Afriki rooibos tradicionalno pripravijo z mlekom in sladkorjem. Namesto sladkorja lahko uporabimo med, dodamo spenjeno mleko, da dobimo latte ali pa namesto mleka za svežino dodamo limono.

Hladnega lahko kombiniramo s sadnim sokom, ali si pripravimo ledeni čaj z nekaj kockami ledu in koščki svežega sadja (jagode, limona, pomaranča, maline…).

Lahko ga dodamo k žitaricam za zajtrk , v jogurt ali skuto, iz njega pa lahko pripravimo izvrsten sladoled na mlečni ali vodni osnovi.

Ker ne vsebuje kofeina, ga lahko ga pijemo kadarkoli v dnevu, toplega ali hladnega. Hladnega lahko kombiniramo s sadnim sokom, ali si pripravimo ledeni čaj z nekaj kockami ledu in koščki svežega sadja ( jagode, limona, pomaranča, maline…).

Lahko ga dodamo k žitaricam za zajtrk , v jogurt ali skuto, iz njega pa lahko pripravimo izvrsten sladoled na mlečni ali vodni osnovi.

Sestavine: 100% rooibos čaj iz kontrolirane ekološke pridelave. Nadzorno mesto: CZ-EKO-003

Shranjevanje: v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred direktno sončno svetlobo.

Neto količina: 60g (30x2g)

Proizvedeno v EU.

Poreklo: Južnoafriška republika

EKO distribucijo nadzira: SI-EKO-003    

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “BIO KYOSUN ROOIBOS ČAJ”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja