Opis
Raziskave dokazujejo, da eritritol ne vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina v telesu. Glikemični indeks eritritola je 0. Ker ne vsebuje v telesu razgradljivih in izkoristljivih ogljikovih hidratov, je brez kalorij in ne vpliva na razvoj bakterij, ki v ustni votlini povzročajo karies.
Uporaba: Uporabljamo ga za slajenje jedi in pijač in ker je toplotno obstojen, tudi za kuhanje in peko. Dosega 75 odstotkov sladkosti navadnega sladkorja in se večinoma uporablja v enaki količini kot sladkor. Eno žličko sladkorja zamenjate z eno zvrhano žličko eritritola. V kvašenem testu lahko podaljša čas in moč vzhajanja, zato se priporoča dodatek navadnega sladkorja ali medu.
Eritritol lahko uporabite kadarkoli želite nadomestiti navaden sladkor. Z njim lahko sladite sadje, žitarice, kaše, kavo, čaj, smutije in podobno. Obstojen je na visoke temperature in zato primeren za kuhanje in peko (skupna količina eritritola ne sme preseči 20% vseh sestavin). Ima podoben volumen kot sladkor, zato se ga najpogosteje uporablja v enaki količini. Primeren tudi kot nadomestek sladkorja pri kuhanju marmelad in džemov.
Prednosti :
- brez kalorične vrednosti
- ne vsebuje v telesu razgradljivih ogljikovih hidratov (vsebuje samo v telesu nerazgradljive ogljikove hidrate)
- okus in videz podobna sladkorju
- ne povzroča kariesa
- brez fruktoze
- brez konzervansov, barvil
- ne vsebuje GSO
- glikemični indeks = 0
- primerno za osebe, ki se prehranjujejo po LCHF, Keto in Paleo načinu
- za vegetarijance in vegane
Opozorilo: Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
Shranjevanje: Shranjujte na suhem in hladnem mestu.
Sestavine: 100% eritritol
Proizvaja: No Sugar Sugar GmbH, Nemčija.
Poreklo: Kitajska
Količina: 400 g
Vsebnost na 100 g:
Energijska vrednost |
0 kcal/kJ |
Maščobe -od tega nasičene |
0g |
Ogljikovi hidrati: -od tega sladkor -od tega polioli (eritrit) |
100g |
Beljakovine, prehranske vlaknine, sol |
0g |
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.